OneTrust anunță achiziționarea DataGuidance, un instrument care integrează sute de legi privind confidențialitatea în software-ul său de management al confidențialității

Acest sistem integrat vine cu soluții actualizate și detaliate de cercetare în materie de confidențialitate și securitate, completând astfel cea mai utilizată platformă tehnologică din lume dedicată managementului confidențialității.

LONDRA – 11 MARTIE 2019 – OneTrust, cea mai mare și cea mai răspândită platformă dedicată managementului confidențialității, a anunțat astăzi că a achiziționat DataGuidance, o platformă complexă și actualizată de cercetare și de reglementare asupra confidențialității și securității datelor. Platforma tehnologică online DataGuidance a indexat, structurat, clasificat și lansat funcționalități accesibile pentru sute de legi și cadre globale privind confidențialitatea și securitatea datelor, împreună cu peste zece mii de modele, instrucțiuni, cadre juridice și resurse conexe. Amploarea și profunzimea proceselor de pe platforma DataGuidance se datorează experienţei acumulate preponderent în cei 20 de ani de activitate pe piață.  Perspectivele unice, acoperirea la nivel global și permanența actualizărilor de pe platformă provin dintr-o rețea de 500 experți în servicii juridice privind confidențialitatea datelor din cadrul a peste 300 de jurisdicții, împreună cu alți peste 15 cercetători interni pe probleme juridice, care alimentează periodic platforma cu actualizări și notificări zilnice.

Prin integrarea dintre OneTrust și DataGuidance, clienții au acum acces la informații cu privire la noile structuri juridice și de conformitate din întreaga lume, precum și la instrumentele necesare pentru a implementa și monitoriza respectarea acestor modificări. Graţie acestei abordări, a fost concretizată o soluție unică care oferă departamentelor dedicate instrumentele de care au nevoie pentru a monitoriza și gestiona eficient mediile complexe și în continuă schimbare în ceea ce privește confidențialitatea, securitatea și riscul de conformitate din partea terților. Platforma este astăzi disponibilă în linii mari și permite clienților să acceseze abonamentul DataGuidance direct în cadrul OneTrust. Instrucțiunile cuprinse în DataGuidance sunt acum integrate direct și în produsele OneTrust, permițând organizațiilor să utilizeze OneTrust pentru a explora sute de legi și cadre globale privind confidențialitatea și securitatea, inclusiv actualizări recente ale reglementărilor, precum legea californiană de protecţie a confidenţialităţii – California Consumer Privacy Act (CCPA), LGPD Brazilia, RGPD, dar și alte derogări ale statelor membre UE.

În urma achiziției DataGuidance, OneTrust deservește în prezent peste 2.500 de clienți din întreaga lume, atât de mari, cât și de mici dimensiuni, din peste 100 de țări, și are o echipă de 700 de angajați cu normă întreagă cu prezență internațională în șase locații diferite. Platforma tehnologică este actualizată  în mod constant de către o echipă internațională R&D – cercetare și dezvoltare, cu peste 300 resurse, ceea ce face ca OneTrust să fie cea mai puternică și ușor de utilizat platformă de gestionare a confidențialității de pe piață.  Echipa recent combinată este formată din peste 20 de cercetători în domeniul protecției vieții private, la care se adaugă o rețea de peste 500 de avocați reprezentanți a peste 300 de jurisdicții, ce au abilitatea de a furniza actualizări cu privire la sute de legi și cadre, împreună cu peste zece mii de modele, instrucțiuni, cadre juridice și resurse conexe, toate urmând a fi integrate pe platforma OneTrust.

“Organizațiile au o nevoie tot mai amplă de soluţii scalabile, nu numai pentru a face față prevederilor RGPD, ci și pentru multiple alte legi privind confidențialitatea din cadrul a sute de sectoare și jurisdicții care se se află într-o continuă transformare”, a declarat Kabir Barday, CEO OneTrust și Fellow of Information Privacy – FIP (titlu de recunoaştere în materie de confidenţialitate) OneTrust.  “OneTrust și DataGuidance creează soluții împreună. Am evaluat toți jucătorii de pe piață și a fost clar că DataGuidance se află în topul industriei, totodată  este deținătoare a unor resurse interne de experți,  o rețea globală de colaboratori și o bază incredibilă de clienți cu scoruri ridicate de satisfacție. DataGuidance nu este doar un instrument de cercetare, ci și o platformă tehnologică care structurează informațile, ceea ce face posibilă integrarea înțelegerii lor profunde privind reglementarea în cadrul celei mai utilizate tehnologii de management a confidențialității a OneTrust.”

“Am creat DataGuidance pentru a oferi clienților noștri cele mai detaliate și actualizate reglementări cu privire la legile globale privind confidențialitatea, iar achiziția de astăzi va reuni doua dintre cele mai bune tehnologii pentru a garanta conformitatea confidențialității pe scară largă și la nivel mondial “, a declarat David Longford, CEO al DataGuidance.  “Cu viziunea noastră comună și angajamentul nostru față de succesul clienților, suntem încântați să aducem întreaga platformă DataGuidance, echipa, rețeaua de colaboratori și baza de clienți în cadrul OneTrust”.

Acționarul principal al DataGuidance a menționat: “Sunt încântat că DataGuidance face parte acum din OneTrust. Lindsey Greig, care a fondat afacerea, a avut ambiția ca DataGuidance să devină o forță globală în domeniul confidențialității, iar acest obiectiv a fost acum atins.”  Acționarii au fost informați cu privire la vânzare de către Quercus Corporate Finance.

 Echipele OneTrust și DataGuidance vor fi prezente la IAPP Data Protection Intensive: Marea Britanie pe data de 13 și 14 martie, standurile 6 și 20, pentru a se întâlni cu clienți, parteneri, potențiali clienți, și pentru a răspunde la întrebări.  Pentru mai multe informații sau pentru a solicita o demonstrație live a software-ului de management al confidențialității OneTrust, vizitați OneTrust.com sau trimiteți email la [email protected].

 

OneTrust, DataGuidance, PrivacyConnect și PrivacyTech sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale OneTrust LLC în Statele Unite și în alte jurisdicții.

 

Despre OneTrust

OneTrust este cea mai mare și cea mai folosită platformă tehnologică de implementare a confidențialității și securității datelor, precum și pentru gestionarea riscurilor asociate terților. Potrivit raportului The Forrester New Wave™: GDPR and Privacy Management Software, Q4 2018, OneTrust “este liderul în materie de viziune și execuție.” În plus, Fast Company a numit OneTrust ca fiind una dintre cele mai inovatoare companii din lume în 2019  World’s Most Innovative Companies.

Peste 2.500 de clienți, atât cei de mari cât și cei de mici dimensiuni din cadrul a 100 de țări, utilizează OneTrust pentru a-și implementa propriile programe de protecție a confidențialității datelor,  cele de securitate sau referitoare la terțe părți, generând automat o evidență specifică necesară pentru a demonstra conformitatea cu reglementările privind confidențialitatea, precum RGPD european, legea californiană de protecţie a confidenţialităţii – California Consumer Privacy Act (CCPA), LGPD Brazilia și sute de legislaţii globale în acest domeniu.

Mărimea și sfera de acoperire a produsului OneTrust oferă soluția cea mai ușor de utilizat și cea mai rentabilă pentru implementarea cazurilor de utilizare, printre care: analiză comparativă a nivelului de  maturitate privind protecția datelor, aplicarea principiilor privind confidențialitatea prin proiectare și în mod implicit (PbD), evaluări ale impactului privind protecția datelor (PIA/DPIA), gestionarea riscurilor asociate terților, răspunsul la incidente și încălcări ale securității datelor, cartografierea datelor (registre de procesare date), managementul preferințelor clienților, managementul consimțământului, scanări web și consimțământul cookie, scanarea aplicațiilor mobile, managementul relațiilor cu clienții/drepturile consumatorilor și ale persoanelor vizate, precum și gestionarea politicilor și a notificărilor. Software-ul, disponibil în mai mult de 60 de limbi, este susținut de 44 de brevete, se integrează cu mai mult de 200 de parteneri tehnologici și poate fi implementat în cloud sau local.

Informațiile despre platformă provin de la DataGuidance by OneTrust, o sursă actualizată și detaliată de reglementări privind confidențialitatea și securitatea, ce conține instrucțiuni, șabloane, decizii anterioare și analize specifice. Sute de legi și cadre globale privind confidențialitatea și securitatea sunt integrate, inclusiv cadrele de securitate precum  ISO27001. Baza de date este actualizată zilnic de către un număr de peste 20 de cercetători interni în materie de confidențialitate, precum și de o rețea de 500 de avocați în peste 300 de jurisdicții, și prin alte contribuții active ca parte a programului de angajament de reglementare al OneTrust.

Clienților OneTrust li se oferă suport din partea unei echipe globale de peste 100 de angajați din întreaga lume ce sunt responsabili cu punerea în aplicare și asistența cu privire la confidențialitate, și care se mândrește cu un rating de satisfacție a clienților de 95%. De asemenea, clienții au acces la peste 1.000 de persoane externe care au finalizat programul profesional de gestionare a confidențialității certificat OneTrust -OneTrust Certified Privacy Management.

Comunitatea de confidențialitate globală OneTrust este cea mai mare, cea mai activă și mai accesibilă comunitate în domeniul tehnologiei de confidențialitate de la nivel global. În fiecare an, OneTrust reunește peste 10.000 de profesioniști în cadrul a 400 de evenimente locale pentru a împărtăși cele mai bune practici și pentru a analiza cele mai recente inovații tehnologice la nivel mondial. Aceste evenimente includ ateliere de lucru PrivacyConnect din peste 80 de orașe și PrivacyTECH, Conferința globală a utilizatorilor OneTrust.

Cei 700 de angajați OneTrust își au sediul în Atlanta, SUA și Londra, Marea Britanie, dar și în alte orașe precum Bangalore, Melbourne, München și Hong Kong. Pentru mai multe detalii, vizitați OneTrust.com sau conectați-vă pe LinkedInTwitter și Facebook.

Introducerea DataGuidance de către OneTrust

DataGuidance by OneTrust este o platformă complexă de cercetare și reglementare în materie de confidențialitate și securitate, rezultată în urma a peste două decenii de documentări în domeniul dreptului la confidențialitate la nivel mondial. Sute de legi privind confidențialitatea la nivel mondial și peste zece mii de resurse suplimentare sunt integrate în DataGuidance pentru a oferi clienților cercetări aprofundate, informații detaliate, perspective asupra listei evolutive a reglementărilor globale privind confidențialitatea. Pentru mai multe detalii, accesați DataGuidance.com.