OneTrust neemt DataGuidance over en intregreert honderden privacywetten in het OneTrust softwareplatform voor privacybeheer

Het geïntegreerde platform combineert het gedetailleerde en actuele platform voor privacy- en beveiligingsonderzoek met ‘s werelds meest gebruikte softwareplatform voor privacybeheer

LONDEN – 11 MAART 2019 – Vandaag heeft OneTrust, het grootste en meest gebruikte softwareplatform voor privacybeheer, de overname van DataGuidance, een gedetailleerd en actueel platform voor privacy- en beveiligingsonderzoek, aangekondigd. Het online softwareplatform van DataGuidance heeft honderden internationale privacy- en beveiligingswetten en -beleidskaders geïndexeerd, gestructureerd, gecategoriseerd en doorzoekbaar gemaakt en beschikt daarnaast over tienduizend gerelateerde modelvragenlijsten en documenten met richtlijnen, jurisprudentie en andere hulpmiddelen. De diepgang van het DataGuidance platform is het resultaat van twintig jaar activiteit in de markt. De unieke inzichten, wereldwijde dekking en actualiteit van het platform worden geproduceerd door een netwerk van 500 bijdragende privacyadvocaten in 300 rechtsgebieden in samenwerking met 15 interne onderzoekers die dagelijks actuele meldingen in het platform invoeren.

Door de integratie van OneTrust en DataGuidance krijgen klanten toegang tot zowel bruikbare informatie over de veranderende juridische en beleidskaders over de hele wereld als software om de naleving van deze veranderende vereisten te implementeren en te bewaken. Dankzij deze aanpak is de enige oplossing ontstaan die privacyteams de instrumenten geeft om de complexe en veranderende omgevingen op het gebied van privacy, beveiliging en risico’s bij externe partijen efficiënt te bewaken en te beheren. Het platform is vanaf vandaag algemeen beschikbaar; klanten kunnen direct via OneTrust toegang tot hun DataGuidance abonnement krijgen. De relevante richtlijnen uit de DataGuidance database zijn nu direct in OneTrust geïntegreerd, zodat organisaties OneTrust kunnen gebruiken om naleving van honderden internationale wetten en beleidskaders op het gebied van privacy en beveiliging te beheren, daaronder privacywetgeving uit Californië (CCPA), Brazilië (LGPD) en de Europese Unie (AVG), alsmede alle afwijkingen binnen Europese lidstaten.

Na de overname van DataGuidance heeft OneTrust 2.500 klanten, zowel kleine als grote organisaties, in meer dan 100 landen wereldwijd en een intern team van 700 voltijdswerknemers op zes internationale locaties. Het softwareplatform wordt doorlopend geactualiseerd door een internationaal team van 300 O&O medewerkers, waarmee OneTrust het krachtigste en gebruiksvriendelijkste platform voor privacybeheer op de markt is. Het nu gecombineerde team bestaat uit meer dan 20 interne privacyonderzoekers, ondersteund door een netwerk van meer dan 500 bijdragende advocaten in meer dan 300 rechtsgebieden. Deze houden de honderden wetten en beleidskaders doorlopend actueel en verzorgen de meer dan tienduizend gerelateerde modelvragenlijsten en documenten met richtlijnen, jurisprudentie en andere hulpmiddelen, hetgeen allemaal in het OneTrust platform is ingebouwd.

“Organisaties hebben een groeiende behoefte aan schaalbare oplossingen, niet alleen maar om de AVG het hoofd te bieden, maar ook de vele andere, steeds veranderende privacywetten in honderden sectoren en rechtsgebieden,” zegt Kabir Barday, CEO van OneTrust en gecertificeerd Fellow of Information Privacy (FIP). “OneTrust en DataGuidance creëren samen de oplossing. We hebben alle spelers in de markt geëvalueerd en het was duidelijk dat DataGuidance vooraan in de markt stond, met deskundig interne personeel, een wereldwijd netwerk medewerkers en een geweldige klantenbasis met een hoge klantentevredenheid. DataGuidance is niet alleen maar een onderzoeksinstrument, maar ook een softwareplatform dat al deze informatie gestructureerd beschikbaar maakt, zodat hun grondige inzichten in het OneTrust platform voor privacybeheer geïntegreerd konden worden.”

“We hebben DataGuidance gebouwd om onze klanten de meest gedetailleerde en actuele inzichten en onderzoek over internationale privacywetten te kunnen aanbieden. De overname die wij vandaag bekendmaken brengt twee toptechnologieën samen om naleving van internationale privacyregels op te schalen,” zegt David Longford, CEO van DataGuidance. “Vanwege die gedeelde visie en inzet voor het succes van onze klanten is het ons een waar genoegen om het gehele DataGuidance plaform, het team, het netwerk van medewerkers en ons klantenbestand binnen de muren van OneTrust te brengen.”

De voornaamste aandeelhouder van DataGuidance, zei: “Ik ben uitermate verheugd dat DataGuidance nu deel van OneTrust is. Lindsey Greig, die het bedrijf heeft opgericht, had de ambitie om DataGuidance op te bouwen tot een wereldwijde factor in privacykennis en die ambitie is nu vervuld.”  De aandeelhouders zijn door Quercus Corporate Finance van de overname op de hoogte gebracht.

De teams van OneTrust en DataGuidance zullen allebei op 13 en 14 maart aanwezig zijn op het IAPP-congres Data Protection Intensive: UK, bij stands 6 en 20, om met klanten, partners en geïnteresseerden te praten en vragen te beantwoorden. Voor meer informatie of om een live demo van de OneTrust software voor privacybeheer aan te vragen gaat u naar OneTrust.com of stuurt u een e-mail naar [email protected].

OneTrust, DataGuidance, PrivacyConnect en PrivacyTech zijn geregistreerde handelsmerken van OneTrust LLC in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden.

Over OneTrust

OneTrust is het grootste en meestgebruikte softwareplatform om privacy-, beveiligings- en leverancierrisicobeheer in de praktijk te brengen. The Forrester New Wave™: GDPR and Privacy Management Software, Q4 2018 schrijft: “OneTrust loopt voorop bij zowel visie als implementatie.” Daarnaast wordt OneTrust door Fast Company als één van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven van 2019 bestempeld.

Meer dan 2.500 klanten, zowel kleine als grote organisaties, in 100 landen gebruiken OneTrust om hun beleid voor privacy-, beveiligings- en leverancierrisicobeheer te implementeren en om automatisch de benodigde administratie te genereren om naleving van een verscheidenheid aan privacyregelgeving aan te tonen, daaronder de AVG, de Californische privacywet (CCPA), de Braziliaanse LGPD en honderden andere privacywetten uit de hele wereld.

De omvang en schaalbaarheid van OneTrust zorgen ervoor dat het de gebruiksvriendelijkste en meest betaalbare oplossing is voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals de volgende: privacygereedheidsbeoordelingen, Privacy by Design and Default (PbD), gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (PIA/DPIA/GEB), leverancierrisicobeheer, incident- en inbreukbeheer, verwerkingsregisters (register van verwerkingsactiviteiten), beheer van klantenvoorkeuren, toestemmingsbeheer, webscans en cookiebeleid, mobiele appscans, beheer van privacyverzoeken en beheer van privacybeleid en -meldingen. De software is in meer dan 60 talen beschikbaar en is op 44 patenten (toegekend) gebouwd. Het integreert met meer dan 200 andere technologieën en kan in de cloud of op locatie worden geïmplementeerd.

De privacykennis van het platform wordt aangedreven door DataGuidance by OneTrust, een gedetailleerd en actueel platform voor privacy- en beveiligingsonderzoek, richtlijnen, modelvragenlijsten, jurisprudentie en analyse. Honderden internationale wetten met betrekking tot privacy en beveiliging zijn ingebouwd, inclusief beleidskaders zoals ISO 27001. De database wordt dagelijks geactualiseerd door meer dan 20 interne privacyonderzoekers, samen met een netwerk van 500 advocaten in meer dan 300 rechtsgebieden en door de actieve input die voortkomt uit de directe communicatie van OneTrust met toezichthouders.

De klanten van OneTrust worden ondersteund door een mondiaal team van meer dan 100 interne implementatie- en ondersteuningsmedewerkers. Het product geniet 95% tevredenheid onder klanten. Klanten kunnen ook communiceren met meer dan 1.000 externe partners die gecertificeerd zijn via de Privacy Management Professional training van OneTrust.

De wereldwijde privacygemeenschap van OneTrust is het grootste, actiefste en meest verspreide netwerk voor privacytechnologie. Elk jaar brengt OneTrust meer dan tienduizend experts samen op 400 lokale evenementen om aanbevolen praktijken en nieuws over technologische innovaties in internationaal privacybeheer te delen. Onder de evenementen zijn PrivacyConnect, workshops in meer dan 80 steden wereldwijd, en PrivacyTECH, het internationale gebruikerscongres van OneTrust.

OneTrust heeft 700 werknemers in de gezamenlijke hoofdkantoren in Atlanta en Londen en in aanvullende kantoren in Bangalore, Melbourne, München en Hong Kong. Voor meer informatie bezoekt u OneTrust.com/nl/ of vind ons op LinkedIn, Twitter of Facebook.

Over DataGuidance by OneTrust

DataGuidance by OneTrust is een gedetailleerd en actueel platform voor privacy- en beveiligingsonderzoek met meer dan twee decennia ervaring in onderzoek naar internationale privacywetgeving. Honderden internationale privacywetten en meer dan tienduizend aanvullende middelen zijn in DataGuidance geïntegreerd om klanten gedetailleerd onderzoek, informatie, inzichten en perspectieven te kunnen bieden over de zich constant ontwikkelende lijst met internationale privacyreguleringen. Meer informatie op DataGuidance.com.